Improve your Sport

Wil jij als sporter het maximale uit je training halen?
Wil je uw prestaties naar een hoger niveau tillen?

Trainen voor de eerste plaats, maar toch nog dat extra stapje nodig om u er te geraken? Training met Miha Bodytec II wordt gecombineerd met sportspecifieke bewegingen.
Conventionele trainingsmethoden maken maximale prestaties vaak alleen mogelijk door stimuleren van kracht, terwijl MBII resulteert in meer bewegingsvrijheid en reactievermogen. 

Wetenschappelijke studie

Wetenschappelijke studies hebben het effect van trainen met elektrische spierstimulatie bewezen.*

Miha Bodytec is de enige vorm van training waarbij maximale prestaties worden verhoogd door een verbeterde snelheid van de beweging:

  • Bij maar liefst 84% van de deelnemers werd een verbetering van het prestatievermogen vastgesteld.
  • De maximale spierkracht is na vier trainingssessies met gemiddeld 17% toegenomen.
  • 71% van de deelnemers liet een significante verbetering in uithoudingsvermogen zien.
  • Al na vier weken training stegen de maximale prestaties (uithoudingsvermogen en spierkracht) met 30%.
  • Trainen met elektrische spierstimulatie is tot 40% intensiever in vergelijking met traditionele krachttraining met gewichten.

Voor de beginnende sporter is dit uitermate geschikt omdat er d.m.v. éénvoudige oefeningen kan getraind worden, deze oefeningen geven na een aantal trainingen al het effect van een fitter gevoelmeer energie en een groter uithoudingsvermogen.

Voor de intensieve sporter is deze methode tevens een uitdaging. Veel topsporters maken al gebruik van deze trainingstechniek.  Met als gevolg; toename van snelheid en kracht door de intensieve training van de diepere spiergroepen. EMS training in combinatie met conventionele training leidt tot snelle verbetering van de prestatie's.

Ook is het mogelijk om in korte tijd meer spierkracht te ontwikkelen. Individuele aanpassingen van intensiteit, frequentie en duur van de training helpen om persoonlijke doelen sneller en effectiever te behalen.

*Source: Studies at the University of Bayreuth (Boeckh-Behrens et al. 2002-2006) and the German Sports University Cologne (Kleinöder/Kreuzer/Speicher 2006-2008)